vTomb Logo

MOVE YOUR MONEY

Home
Home
Donate
Donate
De Move Your Money Week was een succes. Tienduizenden euro’s zijn verhuisd van grootbanken naar ethische alternatieven. Duurzame spaarder Kevin Fox won met zijn move een duurzame bank: “Het is een zeer klein aandeel dat je hebt, maar nu spaar ik tenminste met gemoedsrust.”

Van 18 tot 25 oktober organiseerde FairFin de Move Your Money Week in België. Tijdens deze week moedigde FairFin iedereen aan zijn geld van niet-duurzame grootbanken te verplaatsen naar meer ethische alternatieven. Een succes: tientallen mensen verhuisden tienduizenden euro’s naar duurzame spaarrekeningen en coöperaties.

Iedereen die tijdens de Move Your Money actiedag in Gent op 22 oktober een move maakte, maakte kans op een duurzame bank gemaakt door Levanto Hout en Jong. Kevin Fox ging met de ‘duurzame bank’ naar huis. “Ik heb een spaarrekening bij Triodos geopend nadat ik op Facebook in een filmpje van FairFin zag waarin mijn bank, Fortis, mijn geld belegde. Toen speelde mijn geweten op. Het is een zeer klein aandeel dat je hebt, maar nu spaar ik tenminste met gemoedsrust. Na de bankencrisis is er nog niks veranderd en ik denk dat het hoog tijd wordt dat we als burgers bedenken welke wereld we aan onze kinderen willen doorgeven."

By using our services, you agree to our Privacy Policy.
Alternative random YouTube videos generator: YouTuBeRandom
Powered by Wildsbet.
vTomb © 2023

By using our services, you agree to our Privacy Policy.
OK